Utpressning mot Länsstyrelsen?

En himla massa nyheter om Northlands tillfälliga stopp idag, men bara en tidning hade noterat detta… en tidning som jag inte minns vilken det var, och en artikel som jag inte ens hittar igen igen!

http://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/Sv/nyheter/2014/Pages/lansstyrelsen-utreder-om-northland-foljer-tillstandet-for-sandmagasinet.aspx

Brutit mot tillstånd? Hm, sandmagasinet har ju inte ens ett tillstånd, för det ingår inte i MKB för Tapuli gruva, och MKB för Sahavaara gruvan är inte godkänd av Mark- och miljödomstolen än…

Inte lätt att vara tjänsteman hos Länsstyrelsen nu… och jag förstår om det finns en rädsla för LPT §6-tortyr även där…

Nej, nu ska jag inte vara bitter, jag får som alla andra beklaga att jobben upphör, om inte för gott, så i alla fall tillfälligt. Det är inte kul att leva i ovisshet, och åka i en känslomässig berg- och dalbana, helst inte om man tidigare sagt upp sig från ett annat jobb, har barn att försörja, som har börjat ny skola, familjen har investerat i hus, osv.

Nå, det gäller att “frysa läget”, och inte ta några förhastade beslut. Hm, hm, om jag har något mer jag ser? Jo, Herr Balcks ögon… de var inte i chock, de var inte deprimerade… men han kände sig nog lite kränkt?… Och vad betyder det? VD byte, och ny kula?

Hur som helst så måste prisnivån ha sjunkit under driftnollan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *