Det vart dag

Sista september, och jag har som vanligt haft fullt upp. Jobbade dag i Överkalix, där nästan hela passet gick åt till att skriva en anmälan, som jag uppfattade handlade om en klassisk familjearvsfejd, och med brott som olaga tvång, ocker, och egenmäktigt förfarande, inklusive bilkörandet.

Sen när jag kom hem, eller innan det, så schasade syrran in fåren. De hade smitit, fick hon samtal om. Och det var ju bra, för jag behövde bara kolla igenom stängslet, och sen kunde jag påbörja mitt spånskottande… vilket gick lättare än jag trodde! En snöspade för 79 kr från Biltema var perfekt för detta, mycket lätt och ergonomisk, med sin mindre plastplatta, långt lättmetallskaft, och rörligt handtag.

Och när jag gjort det, så var det bara att hoppa in i traktorn och hämta en ny höboll i mörkret, för att hålla fåren mer hemma. Grannens gräs verkar ha blivit grönare så här på höstkanten, så det räcker inte med min stora hage eller två elaggregat – i alla fall inte för “Hökarängengänget”, som jag kallar den lilla subgruppen svarta får som tar sig större friheter än andra. Suck!

Nå, men det är tur att de berörda grannarna uppskattar mina får, och det verk vi gör under sommaren, så att jag inte står här med stora skadeståndskrav mot höstkanten. Men inte är det kul, och jag överväger att redan nu låsa in baggarna inför slakt. Ja, jag vet vad jag gör, och i år tror jag att jag tar hjälp av Markku, för att ta fast dem och dubbelkolla att de har pung.

Så känns det i alla fall nu, när jag är så trött i kroppen, och ännu på det funderar hur jag ska orka med snön också… http://www.youtube.com/watch?v=X8UWnDAo3O8

– Fint!
http://newsner.com/2014/09/en-galen-man-som-vandrar-omkring-vanta-tills-du-zoomar-ut-jag-kunde-aldrig-tro-det-har/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *