Häftigt av Roger

En annan Roger, än den som synts på valaffischerna i Pajala, kan komma att röra om i Pajala, och kanske hela Sverige? I alla fall så har det nu blivit en riksnyhet genom DN

http://www.dn.se/valet-2014/pajalabo-vill-kuppa-sig-till-sd-mandat/

Det är tur att han har en fot in i mediavärlden genom släkten, för annars hade han lätt kunnat få en annan stämpel här på orten, d v s att han är rasist. Men nu kommer det ut att han är rebell…

Rebell eller revisor, det är såna samhället behöver, när media inte är på tå – eller rättare sagt, när de inte vågar gå med näsan före, för att fnysa hål på konstigheter i samhället. Själv har jag gett upp samhällsdebatten, efter att ha blivit “stämplad” för media mfl, även om jag skulle ha massor att föra fram, inte minst Lantmäteriets politik.

Såg även en intressant debattpanel igår från Svea Hovrätt, inspelat i juni i år, som handlade om svenska domares oberoende i sitt dömande. En utsatt kår, skulle jag tro, och jag hoppas att det är som sades i programmet, att svenska domare är objektiva och oberoende av politiska vindar och annat tryck från övriga samhället i tiden, d v s att det endast är lagen som tas i beaktande – också den bestämd av politik, men inte makt- eller trendvändande! Och där ska en myra kunna få rätt mot fyra elefanter…

Jaha, och i övrigt är det regnigt och trist. Sitter här i min gungstol och dricker kaffe, samt väntar på att Markku ska dyka upp. Ja, han brukar komma först på lördag, om han haft kvällsskift under veckan.

Och medan jag gungar här mot norr, så undrar jag om professor Johanssons spådom från 2013 blir rätt vad gäller Reinfeldts efterträdare?

http://nyheter24.se/nyheter/politik/755159-svart-att-se-att-nagon-annan-an-hon-tar-over-efter-Reinfeldt

Samtidigt som jag undrar om det var hans ex-fru som låg bakom tappet? Kvinnor kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *