Voisi voisi…

Idag blev det ingen älgjakt som planerat, jag är helt enkelt för trött. Har hämtat hem ved, och det var inga små bumlingar pappa kapat upp! Fick ta vinschen till hjälp, orkade helt enkelt inte lyfta själv, trots att björken var knastertorr av en lyckad syrfällning (i rätt tid, måne, och placering).

Men mest av allt är jag trött av allt “lantmäteriarbete” jag måste utföra på ideell basis. Och nu förstår jag varför lantmätarlagen förr i tiden använde 100 m kätting i stället för ett långt snöre… Den senare töjs nämligen ut till slut av allt dragande.

Och det jag absolut inte förstår, eller kan acceptera, är att Lantmäteriet i dag använder sig av GPS – trots att det finns stora yviga tallar i närheten. Enligt dem själv kan koordinaterna kasta upp till 6-10 m om det vill sig illa, trots att de fått in en godkänd signal. Det godkända är 3 m.

Nå, jag hade ändå inte tänkt skjuta en älg idag, så jag ska inte gräma mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *