Skatan är död…

Sent igår kväll när jag skulle vattna blommorna där ute, så hittade jag en död skata i vattenbyttan. Antagligen hade den tänkt fånga en simmande skalbagge, men drunknat själv. Hm, och på natten drömde jag att en okänd kvinna med bil brassade igenom staketet just där. En konstig kombination min hjärna skapat av det hela, en obehaglig upptäckt. Nå, hur som helst, skatan är död.

Själv lever jag, men är mör i kroppen, efter att först ha röjt tre tankar dikeskanter mm, och sen ännu timrat på det. Igår alltså. Idag har jag bara vaknat, till ett vackert solsken!

En dag som återigen ska gå i fårstängslet tecken. De har nämligen börjat tycka att gräset är grönare på andra sidan, och ullen har växt så att elstängslet inte är så obehagligt längre… och det värsta av allt, en bagge är precis en kopia av sin pappa samt dennes morfar, d v s kelig som tusan, men smockan ligger hela tiden i luften om man är ovarsam eller kliar lite fel.

Hm, hm, mycket jobb med dessa får, för att hålla landskapet öppet och fint. Men jag måste säga att det är en fröjd att gå i deras betesspår. Betesputs till traktorn kan inte ens jämföra sig med djuren, men visst är den mycket bättre än att låta gamla betes- och ängsmarker växa till slyskogar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *