Vimsig

Trött som en småbarnsförälder har jag gäspat, gäspat och nickat till så fort tillfälle ges, p g a timrandet, skulle jag tro. Igår gick det rekordsnabbt att slänga upp ett par stockar, och det när jag överlåtit till Markku att även rita mina. Detta för att han har investerat i en 1000-kronors vara med dubbla vattenpassbubblor och vit tusch som syns bra direkt. Ja, jag kan överlåta det till honom nu när “jag själv kan” det här med att dra strecken med ett sedvanligt långedragsjärn, som jag sedan fyller på med färg för hand. D v s att det inte är ett läromoment nå mer, utan nu är det produktionsfart med motorsågen som gäller! (måste ju hinna under tak innan vintern kommer… för stockarna har redan legat under bar himmel och regn sedan 2010, hm) Och det är inte bara att bygga, även sågen behöver sin tillsyn mellan varven, i dubbel bemärkelse…

Hörde idag att Pellomässan hade haft besökarrekord, medan Nolia tappat. Och jag måste säga att det för en jord- och skogsbrukare fanns mycket mer att se i Pello än i Piteå. Förutom kor och mölkmaskiner, allehanda andra djur från bronskalkoner till renar, så kändes även utbudet av traktorer och andra maskiner mycket större. Märkligt!

Märkligt också att jag har letat och letat tacka nummer 21, fastän hon inte finns. Det var hon som drunknade. Hm, hm, och i helgen har både jag och Markku letat igenom hela hagen med omnejd, och t o m sett 6 korpar cirkulera… Men icket, och de ska ju bara vara 20 enligt stalljournalen… så snacka om hjärnsläpp! Som jag nu ska “straffa” med röjsågen i knotterängen. Ja, jag kan vara lite självdestruktiv, bara jag gör nytta som motprestation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *