Nu!

Igår kände jag att krafterna var tillbaka, och att jag var stel som tusan i rygg och skuldror… vilket jag inte känt tidigare. Kastade upp resten av höet på skullen, och det var först då jag märkte att jag gått med stela muskler och knakande ryggrad. Hm, vad märkligt.

Sen när jag var ute och drog nytt stängsel i solskenet efter åskvädret, så kom det plötsligt ett nytt åskväder! Hm, hm, tänkte jag, att nej jag ger inte upp, jag slår några stolpar till. Men sen, när jag var vid den stora aspen vid älvstranden, så ändrade jag mig – för den hade en helsvart reva längs hela stammen, d v s ett gammalt blixtnedslag! Åskan dundrade också så pass snabbt efter, att jag knappt han räkna till tio, så det blev ilfart med fyrhjulingen under skydd. Hann precis innan regnet, och sen var det också skönt att vara inomhus.

De många åskväder som varit, fick mig att börja titta på min försäkring. Och det var mycket som var fel där. Försäkringar är ungefär som äktenskapsförord och samboavtal, att man egentligen inte vill tänka på dem, för det för ju tankarna till kris och katastrof. Men man måste, för det är så samhället fungerar. Sen går allt hand i hand också, d v s att om man inte orkar göra en ordentlig fastighetsdeklaration, eller försöker hålla nere värdet för skatten, så slår det tillbaka den dagen då försäkringen eventuellt ska betalas ut. Så, hur är det med ditt hus? Vad får du om åskan förstör det?

Jaha, och först tänkte jag att min ilska från fotot var riktad mot Markku, för han fick samma tid fly skogen och repet under den upplyfta skördararmen p g a kraftigt åskovåder. Men sen tänkte jag att nej, det enda jag är lite sur över gällande honom, är fotot som han tagit och ramat in – där jag ser ut som en äldre laestadiansk kvinna…

Så, det var nog kanske det här med försäkringarna istället, att man betalar höga premier, men får ett hån den dagen det skulle hända något! Ändå kan de ha gjort hembesök också.

Advokat, det är nog ett framtida yrke för er som funderar vad ni vill bli. Det har blivit så att man nästan måste ha advokat redan vid inledande kontakter med polisen för en anmälan, vid läkarbesök för att få rätt vård, vid lantmäteriförrättningar för att inte bli blåst, och så vid tecknandet av försäkring!

Och vad beror det på då? Samhällsutvecklingen och dess kultur, där pengarna till det bästa för alla inte räcker. Just det, och pengarna kanske inte räcker till en advokat, men då kan man vända sig till olika konsulter och byråer i stället. Eller varför inte googla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *