Gick på reservkrafter

Regnet kom som spön i backen i alla fall vid femtiden, för det dånade så att jag vaknade. Sen small det rejält av åskan också, så att mitt sovrumsfönster skallrade, i tre omgångar. Groggy som jag var, så somnade jag om bums.

Sen när Markku kom, så var det dags att hoppa i duschen… och efter det åkte vi till Kihlangi på marknad. God mat, och jag vann skyttetävlingen på löpande älg, med luftgevär. Däremot sköt jag mig själv i underarmen med pilbågen… aj, det gjorde rejält ont, och jag fattade inte vad som hände. Men sen träffade jag målet också smiley

Jaha, och sen var det ju dags – att timra! Men, jag började med att bada… säkert i en timme. Plumsade uppför i det grunda vattnet, en rejäl bit, för att komma till det djupa. Älven är varierande, det kan bli bråddjupt bara några meter från stranden. Lite läskigt när man inte bottnar, och det är hel mörkt att se ner. Nå, skönt var det och bra vattengymnastik efter allt slit med räfsa och hanko (tjuga).

Just det, timringen… ja, det blev var sin stock i alla fall, hur trött jag än var både i knopp och kropp. Hjärnan började tänka omvänt, och Markku såg att jag höll motorsågen fel, vid sidan om kasthandtaget, då tänkte jag, att nej, nu orkar jag inge mer… och tog av mig sågbyxorna. Men, det var en liten justering att ännu göra, med yxa, och plötsligt hjälpte jag även Markkus stock med min yxa. Alltså, det kom ny kraft från någonstans, så det var klockan som till slut satte stopp för mer. Man vill ju inte störa grannarna allt för sent.

Nej, nu måste jag ut i ladan och vända på det hö som inte var helt torrt. Det ligger utspritt på golvet för att torka, innan jag kastar upp det också på skullen. Pust och stånk, varmt även idag. Ha en bra dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *