Inte kört förgäves

Nej. Men först trodde jag att jag tränat köra sidoräfsan helt i onödan, och att jag istället borde ha lagt den tiden på krattan. Sen insåg jag att mitt traktorräfsande hade mycket bra effekt, och underlättade mitt manuella ihop samlande och lastandet. Däremot borde jag nog satsa på ett parti hela strängar i stället för rester, för det blir dieseloekonomiskt att köra upp slattar…

Nå, jag valde ju bara de fetaste resterna, och lämnade resten, vilket var klokt – för jag får ju hur mycket torrhö som helst! Trött. Har gått dubbla skift sen höet slogs, men i morgon är jag äntligen ledig, och kan förhoppningsvis köra in resten innan lördagens regn. Hm, så det var ju tur i oturen att höslagaren kom när han kom.

Och faktiskt, jag kan få dåligt samvete i bland. Hörde att han hade kört 230 km traktor för att komma till mig den där eftermiddagen, och jag som mötte honom med ilsken min. Men, han förstod nog att jag är en kvinna som inte gillar svek. Typ säger man åt mig att jag ska ringa på onsdag, så ska det vara så!

Men som sagt, ibland blir det bättre än planerat. Och när jag nu kommit så här långt också i torrhöprocessen, så unnade jag mig ett till dopp mitt i allt. Skönt att bara gå ner och klä av sig, när man är svettig i värmen efter att ha slagit lite kanter med lien, hoppa i och simma en stund, typ i motströmmen som en löpmatta, sen upp, krama vattnet ur håret, klä på sig igen – ingen handduk, för värmen räcker gott att torka.

Hjärnan har dock inte kommit på något intressant vad gäller bilden från sist, som i större format tydligt visar att halva jag legat i graven… ögat i högerkanten är ihåligt, och förruttnelsen har börjat i kinden och på axeln… Hm, hm, så kan det kanske bli när man digitalfotar ett digitalfoto…

Jo, men nu tror jag att jag vet vad jag såg – att det var rötmånaden som började!

http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Matforgiftningar/Ta-val-hand-om-maten-i-rotmanadstider-/

M a o, att jag kanske ska se upp med vad jag äter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *