Jag måste bli bättre!

Bättre på att tolka mina bilder… Hm, så här i efterhand med facit i hand, så tolkar jag ju mina hojbilder från i förrgår så här. Lång väg bakom, flera stolar, lund och ström åt vilket håll jag än ser, en ledning i ett vägskäl, och läppar i ett skägg, på väg bort från gruvan… Alltså, att Herr Lundström har fått gå från Northland, vilket hörts i media idag.

Min teori om det då? Jo, jag tror att han har fått skulden för att linje 2 startat innan tillståndet är klart, och att företaget vill ligga steget före och rensa bort syndabocken för miljöbrottet redan i förväg, för att snabbt kunna gå vidare när det kommer ut.

Egentligen tror jag inte att företaget har ett så dåligt och osäkert ekonomiskt läge som det frammålas, men det måste ju finnas en hållbar anledning till att kunna säga upp så många anställda, efter att man troligen i samråd med med en av entreprenörerna valt att skjuta upp linje 2 verksamheten. Det går ju in mycket smidigare hos facket, att skylla på företagets nya krisande ekonomi, istället för att säga att företaget har lurat in medlemmarna i anställning på olagliga grunder?

Sen att det blev just Jonas som fick gå, det tror jag beror på att han stod som vice VD. D v s att om en så “nära” chef får gå, då blir ALLA rädda om sina poster, och därmed medgörliga och beskedliga… i ett lugnt led. M a o att det kan röra sig om ett makt- och ledningsspel, som jag hör att många inte ens tänker på, eller kan- eller ens vill tänka på!

Men som sagt, detta var alltså bara vad jag tror… utan att gå in i kyrkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *