En summering

Det är 27,7 grader varmt i skuggan än, och jag orkar inte annat än sitta här i svalaste sovrummet och invänta kvällen för mina utegöromål. Vilket gör att jag nu har tid att summera helgen!

En trevlig helg i Pajala, trots att vägen till marknaden är uppriven, och de varmaste blickarna kom från alla mina ex (bara en av fem på bild)… Jag som tar plats, även utan Fi, och utan att måla naglarna i regnbågens färger. Hm, färger, som även prydde den långa Clifftonbilens tak… Men, jag gillar rosa, och tycker att läppstiftsflickan gör rätt när hon använder polisbilen som spegel! En marknad som pågår både natt och dag, på samma ställe, med “borvare och kommunister” tillsammans.

Det jag däremot inte tycker om, är buttra och halvsura vakter och poliser i varselkläder, som bevakar folket som hökar! (Han på bild var dock diskret och trevlig där han sökte skydd bakom mig och syrran i sitt span 😉 För det liksom förstör känslan av frihet och fritt umgänge i grupp, där man kan ta hand om varandra själv. Nu kändess det mer som att passera en tullkontroll där även “Grace Kelly” fick visa leg, och bli bevakad som en fotbollshuligan… Så, jag ser framåt mot ett “nytt” och ljusare nästa år – förhoppningsvis med en mindre dubbelhaka!

Ja, och även Markku och mamma har ett förslag, och det är att marknadsknallarna får nya platser. D v s att det inte är en exakt likadan marknad varje år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *