Flaggan vajar än

Och jag hörde på radion att Tingshuset är Priderörelsens högborg, med färgglada ballonger i entrén. Ja, man kan säga att årets marknad går i deras tecken, och att människorna annars är i gruvnedgångens töcken…

Det var inte bara Tomtemagasinet som plötsligt ställt in sin annonserade lagerrensning idag, utan även Northland sina gruvturer. Lagerrensning på gång även där?

Nå, nu ska jag inte tänka så mycket, utan skriva om några trevliga marknadsbilder i stället!

Den första bilden visar en släktning i nytt förhållande, och i bakgrunden ser vi Landshövdingen, Kommunalrådet och Radio Norrbottens livesändning från Pajala. Den andra bilden är Northlands bidrag i tältet Framtid Pajala. Det tredje är ett par färskkommet från Eskilstuna, som har släktfest i Kolari, och i bakgrunden ser vi samma som bilden från i går, och jag ser att Fi intog min Saabs parkering… Och den sista bilden visar modet från Stockholm… en säljare i gummistövlar.

Om jag köpte något? Ja, en plånbok från ett stånd och kläder från Sporthallen och Kauppis. Som sagt, lite lamslaget, men om man vill komma i marknadsstämning, så går man upp från Korgparken ner efter Myntgatan och hör dunkadunket från Tivolit, samtidigt som man känner doften av exotiska kryddor – det är Pajala Marknad det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *