Marknaden närmar sig!

Om några minuter är det spöktimme, och då börjar första marknadsdygnet för Pajalas historiska happening! http://www.tornedalsgillet.se/pajala.html

Igår var jag och tankade bilen, handlade lite målarfärg, och blev så chockad över Tingshusets streckkod… att jag tvärnitade och förevigade jämställdheten.

Hm, det måste ha varit teatern som hissat den flaggan… eller vem vet, det kanske är Rikspolischefen eller Länspolismästaren som har koll på Pajala Pride genom Säpo, och beordrat flaggning? Själv orkade jag dock inte ta mig till Pajala i kväll för att kolla in de rosa Pride-aktiviterna, utan nöjer mig med helgens utbud.

En lax har jag sett hoppa i kväll, när jag satt i bastupausen och filosoferade ut över forsen. Hm, och på andra sidan kommer bilfirman Pörhö att bygga typ en spegelbild, och jag ser att de redan röjt stranden och fiskar med pörhöspö… så att jag inte vågar bada naken.

http://www.porho.fi/

Ja, många fiskare ute i Kaalamakoski, trots pissigt regnväder. Men, regnet behövdes. Det har varit väldigt torrt i markerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *