Sola går ikke ned

Det är midnattssol, säger Yr.no när jag kollar om det ska regna. Det ska det inte, och det är ju skönt, och att det ska bli lite varmare på söndag.

Idag har jag fått i gång fyrhjulingen, och det var batteriet som var helt uttömt. Antingen har jag fått något elfel någonstans, eller så var det verktygen som låg på, som tömde den. Jag får se hur det ter sig.

När jag samlat ihop grenarna, bytte jag den mot traktorn, och förde vedlasset, samt skoterövergångsvirket. Sen passade jag på att göra lite markarbeten som jag planerat där vid min byggplan, för vattenavrinning som stört mig, och säkert dem som bor där också. Hoppas att det blev bättre nu när jag skalade av lite av mina skogskanter lite.

Ja, och vad mer har jag gjort? Tvättat däcken förståss, så att det inte blir sprickor efter leran. Har erfarit att Kingens däck spruckit runtom! Fick t o m 2:or på besiktningen! Har hittat olika fina däck, men ingen av dem har varit bra enligt den däckfirman, som rekommenderar grova Goodrich.

Och det har jag funderat, att varför ser han alltid så trött ut, säljaren? Är firman ett kall, har han en lat fru, många ungar, eller vad? Nå, det angår ju inte mig, men jag har lite svårt att kommunicera med honom, även om jag kan finska.

Hm, och jag som ville ha det här däcket…
http://www.sears.com.pr/michelin-ltx-m-s-tire-30×9.5r15-104r-owl/p-09575649000P

Hm, hm, det fanns bara i USA… så varför inte ett sånt här?

http://www.dackonline.se/cgi-bin/rshop.pl?dsco=121&cart_id=82132322.121.15818&sowigan=GAN&Breite=30×9.50&Quer=&Felge=15&Speed=&Load=&kategorie=6&Marke=Michelin&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Michelin&m_s=3&rsmFahrzeugart=ALL&filter_preis_bis=&filter_preis_von=&homologation=&search_tool=standard&Label=F-B-73-2&details=Ordern&typ=R-204788

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *