400 m dikesrensning

Helt slut i armarna är jag, efter att med en handkultivator rensat diken kring ängarna. Kultivatorn blev utmattad till slut, så att en pigg gick av. Och då tänkte jag, att nu vet jag vad en stressfraktur är för något… och vidare att det var ju tur att det var redksapet och inte mina armar som drabbades… för på slutet knakade det även i min underarm!

Ja, och handlederna tog slut, annars hade jag nog hållit på än… för diken finns! Bra lutning överlag, men avrinningen börjar växa igen av grästuvor på vissa ställen, med blötpunkter som följd, kallkällediken hela sommaren som det är. Och här närmast huset, så gungade hela ena banken… hm, tänkte jag, att är det en ny ådra som har börjat komma upp i dager av Northlandsprängningarna… eller, är det mitt dagvatten som sökt sig utspritt i leran? Vi får väl se, för nu har jag fått även det att rinna.

Men aj, så ont det gör att skriva. Det spänner ända från armbågen ut till fingrarna! Så nu avslutar jag med, att fåren verkade nöjda över min närvaro, och tydligen är jag en trygg punkt för dem, som en fåraherde.

http://www.evasunderklader.se/maskerad/maskeradklaeder/yrken/faaraherde-maskeradklaeder/

Men jag föredrar min blåa overall…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *