Ny ritual… (inget för den känslige!)

Kände mig som värsta mördaren, när jag avlivat det halvt förlamade lammet, enligt reglerna… Först ett bedövande skott, och inom 60 sekunder var blodet ute. Ett blod som pumpade, och pumpade, med hjärtslag, så länge det fanns. Och det kändes grymt, att avsluta ett så kämpande liv, som försökte göra ett sista resningsförsök fastän ögonhinnan var helt utan reaktion. Men det var rätt, för höften var av, helt lealös. Däremot kändes det fel att döda sitt eget kämpande djur, när jag hellre hade försvarat det mot fienden…

Så, det är bara att lida, bita ihop, och skapa renande ritualer. Som att tända eld på den blodiga kartongen och tidningar över graven, i ett försök att hålla borta rävens grävande. Sen har jag även gravplats klar för ytterligare ett lamm, men jag hoppas att det inte ska behövas! Det sover mycket, men äter gräs, dricker vatten, och kan springa också. Så vi får väl se hur det går för dess utveckling i sin ensamhet.

Ja, och nu ska jag tänka på annat. Måste googla lite på däck, för Kingen behöver nya sådana, året runt.

(Och tack för att ni läser! Det känns lättare så, d v s att inte vara ensam om sitt trauma. Jag pratar inte, jag skriver.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *