Kroppen under jord

Igår sov vi länge, jag och Markku, välbehövlig vila. Sen började vi snickra på dörr till båthuset, och då kom budet, Birgit hade fått mitt får vid sin strand… så jag åkte och hämtade den med Markkus bil, nästan 3 km bort, precis söder om Northlands in- och utsugsrör… och fick tur nog hjälp av Olle, för det var tungt att dra pulkan! Men sen klarade jag resten själv.

Ja, nu vilar tackan sin sista vila efter att ha fått vara hem en sist gång… men de två attackerade lammen som ännu lever, de kämpar för sina liv… och den grå verkar ha god prognos, medan den svarta, som kämpat sig hem från skogen på endast frambenen, över ett dygn efter händelsen, förutspår jag sämre utgång. Borde egentligen ha avlivat den redan, men då den diar efter sin bragd, ögon och öron är skarpa, så ger jag den en liten chans ännu till mirakel…

Och perfekt blev dörrarna, det tycker både jag och pappa, och även Markku själv. En envis jäkel, som borde ha sovit när han ännu stod på knä. Inte många timmars sömn, innan han åkte till skogen för att jobba, “på riktigt”.

Jaha, och varför visar jag dessa obehagliga bilder på mina djur? Kanske för att alla hundägare ska tänka att deras hundar kan förvandlas till vargar när som helst… och att pengar inte kan ersätta det kringlidande som uppstår…

http://bohuslaningen.se/nyheter/lysekil/1.2610521-far-ersattning-for-dodade-tamdjur

Precis så här snäll såg hunddjäveln också ut efteråt, när mördarinstinkten avtagit… och tänka sig, hunden var lös mindre än en timme efter att den varit och motionerat med husse, och ändå hann och orkade den attackera minst tre lamm och en tacka, och kom för att ta fler! Varför jag skriver minst, är för att jag inte undersökt andra djur än de som visar tydliga skadetecken. En undersökning som visar att hunden angriper korsrygg/buk, nacke/hals, med sina vassa saxtångtänder…. och jag tänker att det var ju tur att det inte var oskyldiga kvinnor och barn, som i krig.

Men krigstrauma har även mina får fått, för jag ser dem springa i PDSD panik från skogen alltid då och då, utan anledning…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *