2 minuter i tre

Ja, två minuter innan stängning, då var jag klar med mitt skräpslängande. Det gäller att inte bara hinna köra in, utan vara klar. Och jag hade tur att personalen hjälpte till, för annars hade tiden troligen passerat, och inte hade jag heller fattat vart jag ska slänga vad!

Återvinningen, det är nog det bästa kommunen har skapat för oss medborgare. Nu är det enkelt och trevligt att bli av med diverse svårt avfall, som batterisyra, målarburkar, järnbitar, möbler, elektroniska prylar – ja allt!

Gjorde en avstickare till stationen också, för jag var så kaffesugen efteråt, och såg att både Affe och Micke jobbade. Kul att ses, och de verkade också glada att se mig när jag bankade på, men lite trötta efter sitt hiskeliga övertidsarbetande. Semestern var efterlängtad, men först ska jag ha min klart…

Nya innerslangar fixade jag också till den gamla mjölkärran, och fick höra att de rostiga fälgarna var eftertraktade. Många som frågar efter såna till sina kärror, och de är svåra att få tag i. Hm, så det var ju tur att de inte var helt sönderrostade efter att ha stått ute som en blomvagn.

Lite virke köpte jag också, till kärrans flak, och så till båthusdörren, samt gångjärn. Och direkt går det pengar… när jag egentligen har återvinning här hemma? Men, det är så enkelt att köra in i brädgården, plocka i släpet det man behöver, betala och köra hem och börja snickra.

Eller, rättare sagt, vänta tills Markku kommer… för jag är inte så bra på att bygga nytt. Jag är mer för att riva och restaurera gammalt. Och nu ska jag gå ut och slå upp en vägg, så att jag kan riva ut ett ruttet golv…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *