Så himla hög!

Idag involverade jag mig i hästsök, då två helt nya hästar i byn smitit. De hittades inte alls långt från gruvans gråbergshög, och enligt hovspåren så hade de sprungit rakt över berget. Hm, och inte visste jag ens hurdana hästar jag letar, och hovspåren var inte så speciellt stora – men det var hästarna! Såg dem när de kom hem till hagen igen, iklädda zebrarandiga täcken och fantomenmask, och den högre av dem hade mulen ovanför mitt huvud… Hm, hm, har nog aldrig suttit på en så hög häst. Säkert mäktigt!

Markku han har snickrat, med glädje, och det blev fint, bakstycket på båthuset. Synd att det inte syns hit på gården bara. Själv har jag sågat, trots att det är alakuu… kunde inte låta bli, och är nästan tvungen, för snart måste jag släppa fåren dit, och de äter upp lövverket, så då hinner de inte torka ändå om jag väntar.

Kul att pyssla i skogen, där det syns till köksfönstret varje dag. Som en trädgård m a o, även om jag annars inte är så mycket för trädgårdsarbete, blommor och sånt. Det står mamma för, med råge.

Nej, nu ska jag ta och väcka Markku igen, han har en förmåga att somna sittande. Han går inte i säng, fastän han ska upp tidigt. Alla har inte semester…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *