Idag har jag röjt

Och så upptäckte jag att man nu har runkat hela gränsröret så att den blivit glapp, och hade varit hur lätt som helst att ta bort. Hm, vad är det Lantmäteriet håller på med egentligen? Inte ens rören de slår ner verkar vara av kvalité. Eller, ska man skylla på lera och tjäle? Och alla andra moderna fel på stora yviga tallar? (lurar sattelitmottagningen)

Hur som helst, så har min skatteåterbäring varit hos Kronofogden och vänt, och de tog 33 kr till Lantmäteriet… eftersom jag vägrat betala fakturan som saknar laga rätt.

Ja, och när jag är inne på pengar, så har jag sålt ett björklass idag. Ungefär 5 m3, som inte ser så mycket ut för världen, men som har tagit mig tiotals timmar att göra. Planera, göra färdväg, hugga ner, kvista, lasta på, lasta av, kapa, förvara torrt… det blir många timmar, och egentligen får man varken betalt för virket eller jobbet. Men, det blir i alla fall ett tillskott i kassan för skogsvårdande åtgärder.

Nej, nu ska jag försöka väcka Markku, han har somna mitt i umgänget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *