Been there, done that

Nu har första veckan gått till historia, och till slut tog jag också fram motorsågen, fastän det var fredagen den 13:e… och fullmåne. Nu går månen nedåt, och då ska man inte såga, men det är nu man egentligen ska så potatisen. Och tänk vad fint, att göra det i midnattsolen!

Själv har jag stamkvistat lite träd, för bättre älvutsikt. Hm, man vill ju inte göra något kalhygge precis, bara för att se vattnet i Muonioälv. Nu skymtar jag det fint mellan träden, och vill jag se det helt, så tar jag en promenad ner dit.

Markku och syrran anser att jag borde fälla mer, rejält, medan pappa sade “nog har du väl träd på andra ställen att fälla”, och då blir det alltså en kompromiss. Ja, och jag gillar både vatten och träd.

Däremot glömde jag att vattna mina planterade träd… så deras årsskott är helt vissna och hänger… hm, få se om de överlever, eller om jag donat i onödan?

Fåren och lammen har i alla fall nu kommit in i en fas då jag bara behöver se till dem. De dricker vatten från kallkällor nu när hagen är större, klarar sig på gräset, och så verkar de allmänt nöjda. Lammen springer och skuttar, men även stångas och rider på varandra, allt för att tränas sig i form för vuxenlivet.

Ett av bagglammen har redan fått utstickande horn, och den var lite speciell, för den föddes typ med horn, och så är den svart, brun, och vit till färgen. Sen har det även fötts ett fjärde vitt lamm, och nu är det bara två tackor kvar att lamma. Hoppas att de är kloka och lammar på ett bra ställe, just när jag råkar se.

Ja, de enda gångerna jag ser fåren dricka ordentligt, det är just efter att de lammat. Då kan de svepa en halv hink. Annars smuttar de bara. Snö däremot, de ser jag dem ofta äta. Sen föredrar de vattenpölar också framför kranvatten har jag märkt, och undrar – vad är det för fel på mitt vatten?

Nej, jag tror att djuren lever i naturen, och där kan de inte gräva eller spränga en brunn.

Och min rubrik då? Den handlade om en släng av rastlöshet, att jag ville resa någonstans, typ Gröna Lund eller utomlands, eller gå på ravedisco som på den gamla goda tiden, som en studsande Mona

https://www.youtube.com/watch?v=ZHReqKRvonE

(ägg, muna på finska), men sen kände jag att jag har gjort allt det där redan, och nu är jag gärna hemma och gör lite nytta, med sånt som jag annars inte hinner med – fast hela semestern!

Men i dag hann jag inte på återvinningen som planerat… tidsoptimist som jag är. Säkrade ännu lasten, när jag borde ha varit halvvägs på väg innan de stänger. Så, nu får släpet vänta till på tisdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *