Tappat suget

Ja, det tar emot att skriva blogg. Det känns “overkligt” på något sätt, och känns främmande. Hm, vad kan det bero på? Brist på behov kanske, eller faktum att jag har semester, och borde ta semester även här.

Men nu när jag ändå öppnat upp den ,så kan jag ju skriva och berätta att jag i dag har gått igenom stolpar och stängsel för ungefär en hektar fårhage, sen har jag planterat några tallar, och även lagat lite mat för ovanlighetens skull.

Eget ihopkok, som det brukar, och idag blev det en älgskav med lök och champinjoner, och en fårsteksgryta med libsticka, gräslök, jordnötter, russin och tomatsås – d v s sånt som jag råkade ha till hands, och energi fick jag!

Det är lite märkligt det här med egen matlagning, för jag blir faktiskt mycket piggare och starkare på något sätt av det, och sen bildas det inte heller en sån där fet hinna på tallriken efteråt, även om jag steker i Bregott, och tillsätter lite olivolja.

I morgon är det fredagen den 13e, och min första semestervecka är till sin ände. Få se hur det går för Northland, för jag hörde av Stig på Päiväntiima att konkursen är nära. Hm, hm, det kanske inte blir någon gruvtur under årets marknad?

Nej, nu gick ögonlocken igen, och jag måste ännu ta mig i säng…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *