Det går snabbt

Jag hade tänkt klara mig med grönbetet, men hämtade som sagt en ny boll igår, eftersom jag märkte att trillingmamman tappat hullet på ett par dagar, när jag dessutom slutade att ge foder. Så, nu ger jag foder, de har en ny höboll, och grönbete – men, det var inte en bra svacka, för lammen avstannade i sitt växande direkt.

Men pigga och krya är de, och det är en rolig tid nu när de springer omkring i en liten flock, ungefär som formel1 eller speedway, eller fälttävlan. Det jag däremot förundras över, är baggens starka gener. För nästan alla mina får är vita och ljusa, bara några svarta, men ändå är nästan alla lamm svarta som baggen, bara 3 vita. Kul att det blev fler svarta, för det är trevlig med lite färgvariation i min Herres hage.

Vidare verkar det vara tillräckligt med tacklamm, så att jag kan spara mig en ny besättning av linjeaveln, som lyckades! D v s att jag i sista stund kunde trolla fram den tama och mäktiga morfaderns gener att gå vidare. Synd bara att det är så jobbigt att behålla en bagge i besättningen, att jag måste slakta bort så bra individer.

Och nu när jag har mer än 40 individer, så förstår jag varför fårklipparen måste ha hörselkåpor på i sin “lampola”, med över 100 inomhus… Hm, får det tål nämligen inte att jag ens visar mig på ett visst ställe i hagen (där jag ger foder), för då börjar det att bräkas i kör, så att det ekar i hela byn?

Nej, nu visar sig solen mitt i allt regnande, så jag ska skynda mig ut igen. Men morgonkaffet var gott som vanligt. Mmm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *