Sitter här och käkar godis

Egentligen borde jag göra så mycket annat, men det regnar, så jag sitter här och filosoferar i stället. Det räckte att bli blöt medan jag tvättade av traktorn igen, efter att ha varit in i den blöta fårhagen. Vill inte ha in bajs och lera i garaget, och så håller däcken också bättre när de är rena, har pappa sagt.

Jaha, och hur gick min resa? Jo, tack, den gick bra. Balen var fin, och jag var och käkade en trevlig lunch på Smedjan. Där fick jag höra vilka killarna var, de som hade stulit en bil och blivit nedprejade av polisen. Och redan innan jag åkte till Pajala, så fick jag genom damerna i byn höra vem den döde mannen var, och ytterligare spekulationer kring fallet.

Såg också att det vara en massa okända polisbilar på polisstationen när jag körde förbi, men av princip gick jag inte in – för har jag semester, så har jag semester! Går jag in där, så känns det som att jag jobbar. Därför undviker jag att prata med kollegor över huvudtaget!

Nå, men det är ju bara dag två, så det gör inte så mycket att jag fick vara lite i planeringsberedskap med min telefon i alla fall. Men tydligen hade jag planerat höstens lista så pass bra, att det inte blev några större ändringar, trots att det är älgjaktsperioden! Och visst känns det konstigt, att här har sommaren bara börjat, och så är man redan inne i älgjakten mentalt…

Radera, radera, hjärnan, var här och nu, det är jag och du, nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *