En kvart kvar

Nationaldagen, den började med flagghissning i den tropiska värmen, en lång och ståtlig flagga som gjorde sig fin i Pajala centrum.

Sen blev det att förbereda semestern, innan vi for ut i trafiken. En lugn helgdagstrafik, bortsett från en stressad turist, en pressad långtradarchaufför, och en ung man som hade bråttom till sin dam… Ja, jag har bötfällt människor i dag.

Less, inte trött. Less på alla interna påhitt och överarbetning – medan det inte alls är jobbigt att skriva böter eller pyssla med utredningar – så till L8 borde jag ha svarat, nej, hemma vilar jag inte upp mig – det gör jag på jobbet!

Ja, nu är jag trött, efter att ha krupit omkring bland fåren, och vält omkull tackor som är tyngre än jag… Hm, vad är det som gör att så många har problem med stockning? Det måste vara fodret, som jag nu slutat att ge helt och hållet, men kanske för sent? Få se hur det går med de senaste tvillingarna, de verkade också ha svårt att få mjölk.

Lammet från igår fick bakslag idag, och var helt degig sade pappa när jag ringde hem från jobbet för att kolla. Tur nog kunde syrran rycka in akut idag med gräddmjölk. Sen när jag kom hem och mjölkade jag tackan och gav det, och nu på kvällen verkade lammet ha piggnat till rejält, pockande mot tuttarna så att den fick sig slurkar äkta vara, och ratade nappflaskan helt.

Jaha, få se då i morgon, om jag har två andra att tvångsmata… jag som hade tänkt köra Pingstrundan! Markku kom redan i kväll med sin hoj, så att vi kan köra tillsammans. Turen i år går till Pello, och det ska bli superfint väder där i morgon – så ut och kör!

http://www.pingstrundan.se/

Men akta Er för böter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *