Nu är det krig

Och vad innebär det? Att vinna eller försvinna?

Fyra, det är i alla fall krigets tal för mig, och när jag kom hem, så förverkligades det. Ett lamm kämpar nu mellan liv och död… p g a uttorkning. En till tacka som fått stopp i sina tissar, i båda, och jag var akut tvungen att rycka in med mjölk och gräddeblandning, innan jag ens hann ringa syrran…

Sen blev det så sent, och jag mjölkade faktiskt själv, för första gången… och det gick bra. Satte tackan mellan benen, som fårklipparen, och så var det bara att dra på. Nu funkar båda tuttarna, men lammet är som sagt för svagt för att hitta dit. Men tackan är nu fastknuten, så att hon slutar att sparka upp den hela tiden, för hon fattar ju inte att jag tvångsmatat den, och så kan jag mjölka mer.

Ja, och nu har jag som sagt tackans egen råmjölk som jag ska gå ge. Och jag hoppas att lammet är vid liv och piggare, för gnistan i ögat var i alla fall tillbaka, det var det sista jag såg innan den pissade och somnade mätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *