Fräs

Idag blommade häggen, och det har varit supervarmt. Fåren har också mest legat hela dagen, men nu på kvällen blev det mer liv och rörelse, och mygg!

Trillingarna ser lite konfunderade ut när jag vill ha dem på bild – och visst är de söta!

Den stolta tackan är tamare än någonsin, typ tacksam, och kommer springande mot kameran, så att jag inte hinner med… och sen låter hon lammen dia i lugn och ro, innan det är dags för dem att springa runt och upp på den stora spillhögen.

Själv har jag fräst potatisland, och konstaterar att jorden är ganska mörk, och har samma färg som mitt hår. Ett hår som luktar fett… trots att jag nyss har duschat. Hm, råkade visst fetta in håret också, inte bara fräsen och kraftuttagsaxeln.

Ja, att fräsa går snabbt, men att plocka ut den och serva den på plats, tar tid. Så, jag ska fräsa det flera gånger, för att jämna ut tiden. Och ja, jag har gjort allt själv, för pappa har fullt upp med att hjälpa mamma med hennes göromål

Traktorn den kändes prima. Idag bytte Bengt inte bara p-ända, utan han plockade också bort en farlig extra fjäder från kopplingen, som förra ägaren gjort som hemmabygge för att justera ner kopplingen, tror vi… och den fjädern bytte vi till kraftuttagskopplingen, för göra att spaken mjukare – och allt blev perfekt justerat! T o m tåvinkeln på framdäcken, som ska vara ca 1 cm smalare fram än bak, lärde jag mig.

Nej, jag fattar inte varför cheferna kontaktar en i tid och otid, när jag har så mycket annat viktigt att göra. Det gäller även på jobbet, d v s att jag inte fattar hur de hinner hålla på med en massa samtalsmöten och sånt, för själv har jag då mer än fullt upp med grundjobb på stationen och i burken.

Hm, hm. Kan det vara så att det är för många chefer, och för lite folk? Det skulle också förklara varför vi är mer stressade nu, när det ändå händer mindre, än vi var när det hände mer. För då hade vi bara en chef som gav oss uppgifter – och nu har vi minst sex eller tio! (men ingen som ser oss)

Och nu är jag lite less, det måste jag erkänna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *