“Det är ju en myndighet”

Pratade med en advokat, som förklarade att lantmäterimål i allmänhet är svåra, eftersom det rör sig om en myndighet. Typ att det allmänna förväntar sig att myndigheter har rätt… hm, tänkte jag, men sade inget. Fastän jag vet hur det är, för jag jobbar själv också vid en sådan. Vi gör inte alltid rätt!

Nå, han ville i alla fall titta på det, och det var ju skönt. För blir det muntliga förhandlingar, så måste jag ha en advokat som för min talan. Vet med mig att om jag blir provocerad up to face och orättvist anklagad, så blixtrar mina ögon och ormtungan flyger ut… och då är det skönt att kunna hålla käft och lyssna på en annan taktik, eftersom jag inte kan banka förklaringar i någon, eller köra min inlärda lämna rummet taktik.

Ja, och advokater är ju advokater, medan ingenjörer är ingenjörer. Och poliser är poliser… så är det.

Mmm, och idag har jag ätit glass i stora lass, varmt som det har varit! Smaskens, och härligt med semestertider, skolavslutning, och nationaldag! Då kommer jag att jobba i Sveriges tjänst, och det är ju också ett sätt att fira.

http://www.nationaldagen.se/nationaldagen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *