God morgon

Så hälsade jag på Markku för en stund sedan, när han kom på sitt rutinbesök. Söndagar, det är de enda dagar vi med säkerhet kan ses, och i morgon hade vi tänkt ha en gemensam morgon, men icket, när jag blev passförskjuten… grrr! Gissa om jag är förbannad? Skit.

Dåligt morgonhumör, även om det är på eftermiddagen, det har jag. Och mitt i frukosten allt fick jag springa och jaga iväg räven också. Attans också, att jag inte är rävjägare, för jag hade haft bra att skjuta den genom fönstret.

Nå, men det var givande i alla fall att jobba i natt. En alert och balanserad kollega som är lätt att läsa av och förstå, vilket gjorde att vårt samspel resulterade i ett litet tillslag. Mer än så tänkte jag inte skriva, men det är aldrig fel att se om sina stugor, förråd och fordon ute i terrängen, helst under tiden mellan natt och morgon.

Ja, och medan jag jobbat i natt, så hade det ploppat ut ett litet lamm. Torr och fin, med tackan inne i lillkojan. Det funkar bra, att jag har tre utrymmen där de kan gå in, för nu när en lammar i en, då går de andra inte in där och stör när de kan gå någon annanstans. Enkelt att låsa in också, vilket jag gjorde nu, eftersom det är så kall blåst. Vill inte ha fler juver som stockar.

Mineralfoder, läste att det är det som är boven i dramat. Att de innehåller salt som gör att den digivande tackan dricker för mycket och binder vätska. Hm, det känns lite konstigt att dra in på fodret, istället för att öka. Men, det lät ju logiskt, så jag får göra så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *