Bävar mig

I morse hade stockningstackan gått in i ett hörn med sina lamm, så jag och syrran låste in henne helt odramatiskt. Hon äter bra, men vi ska undersöka juvret för att se så det inte går över i inflammation, eller slutligen kallbrand… usch! Men, jag gillar inte det, att hålla på leka doktor, eftersom min teori med djuren är “Darwins teori”. Jag vill att de ska kunna sköta sig själv, annars slaktar jag bort dem. Slutar de äta och blir hängiga, då vet man att det är något fel. Men än så länga mumsar hon pigg och som vanlig. Däremot lammen såg lite tröttare ut, så de kanske inte får tillräckligt med mjölk, därav undersökningen även av den friska spenen.

Varmt och fint, men jag är totalt groggy av nattskiftet och lammvakningen. Men idag ska jag ändå försöka hinna gå igenom frontlastaren, innan det är dags att sätta på den igen… Många fettnipplar som ska smörjas, men först ska jag ta bort allt gammalt sörj.

Nej, nu måste jag sluta bäva mig. Syrran väntar nog.

(trillingarna och alla andra lamma lever och mår)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *