Gädda och hockeyfinal

Ja, och så EU-val förstås. Och apropå det, är det inte höjden av ojämställdhet och kvinnoförnedring, att genomföra valet på Morsdag? Nå, men rösta hade jag ändå tänkt hinna idag, om inte annat, så för att se om där finns valsedlar.

En skön sovmorgon har vi tagit, och det börjar kännas jobbigt att vara “bonde”. Musarmen värker, jobben hopar sig, och frontlastarens tillbakamontering skapar oro i magen. Hm, men nu ska jag kila fast den ordentligt i sidled, och använda domkraften i stället, eftersom hydraulpumpen också är ny samt spaken genomgången – man vet ju aldrig hur den börjar bete sig! (vill ha låstapparna i först)

Lärde mig ännu en ny sak igår, och det var att hålla lite mer koll på skruvar och muttrar i lastarbalken. De hade nämligen varit lösa… och hade det varit en Valtra, så hade traktorn kunnat gått av på mitten när jag lastat mina tunga höbalar. Fiat har lite kraftigare och fler bultar, därför har den hållit. Mycket beröm om Fiat, och det är sällan en motor går på en Fiat, vilket Bengt härledde till att Fiat inte för intet är en Ferrari!

God mat har jag också ätit. Mamma tillagade en gädda som Eero kom med, och nu förstår jag varför fransmännen ser det som en delikatess. Ungefär som laxen i köttet, men smakar torsk.

Jaha, och så är Markku extra glad också, när Finland är i VM-final i hockey. Finland mot Ryssland, och jag hejar förstås på Finland – men nog hade det väl varit en härlig revansch för Putin om Ryssland vinner världen?

– – –
Nu har jag varit och röstat, och allt var perfekt, alla röstkort fanns, och det var ordning och reda med skynken även för röstkortsplockandet. Vad jag röstade på? Det får förbli en hemlighet, men det var en personröst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *