Å, åo

Nanna konstaterar att det fötts tvillingar i björkskogen, och jag var typ3 timmar sen med mitt stängsel. Men, födseln gick bra, överblickade den hela tiden medan jag jobbade.

När vi bara hade ena kortsidan kvar, så bar jag hem lammen, medan Markku hämtade resten med foderhinken. Mamman fick dock hämtas genom vallning, eftersom hon i stället sprang tillbaka till moderkakan och letade febrilt, spenarna flaxandes… men sen förenades de igen, och nu har jag burit in dem, där de sover helt utslagna. Lite kylig vind, och rävfara, annars helt perfekt att föda ute på prärien. Sterilt och bra överblick.

25 maj, och det är exakt 5 månader sedan jag på Juldagen släppte baggen bland dem, en bagge född på midsommarafton, som precis blev 7 månader och könsmogen – inte illa pinkat! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *