Vilken armé?

Funderar… efter att ha blivit snabbinkallad på nytt uppläxningssamtal idag i Kalix, där vi även fått höra att vi kommer att få gruppchefer – att vilken försvarsmakt är det man försöker efterlikna?

Jag har ju provat på den gröna organisationen efter millenniumskiftet, och visst, där hade vi gruppchefer, men inga tillrättavisande samtal, korrigeringssamtal, eller vad det nu heter. Där tog högre chef och medlade istället, mellan den lägre chefen och mig. Annars hade jag aldrig ens följt med till Kosovo! Är nämligen ganska kräsen vad gäller chefer.

Jo, och det märkliga var nu, att högst rang i rummet, enligt mig, hade kollegan som jag bad följa med den här gången. Och detta är ju inte så konstigt, för han är äldst, har jobbat längst, och har varit hög chef själv utanför Polisen. Märkte att jag pejlade av hans reaktioner på det jag säger, i stället för chefernas. Ja, mycket märkligt! Eller inte? Nej, förtroende förtjänar man, det kan man inte kräva.

Nå, hur som helst, så passade jag på under skytteövningarna att be mina yttre befäl om ursäkt, eftersom mitt skrivande hade upplevts kränkande mot deras yrkesroll. Och vet ni vad som hände då!? Tänka sig, att jag fick direkt beröm från den högre chefen! Hm, det var ju kul, men jag vet inte varför jag har så svårt för att förstå detta spel…

Men ju mer jag funderar, att hur det kan komma sig att min omgivning är så tudelat inställd till mig, desto så mer börjar jag inse en sak. Och det är den s k RAT-triangeln. D v s att de som gillar mig, de umgås med ett snällt S:t Bernhards lejon, och de som inte gillar mig, de umgås med ett lejon som har ugglevingar? Så är det nog, för jag hade en jätte lång pil vid konflikter, eller som jag ser det, när jag blir utmanad i konflikter…

Slutligen, helt apropå råttor utifrån RAT, så ser jag att de behövs i naturen med jämna mellanrum. De fräser jorden med sina gångar, och det ser ut att växa mycket bättre där var de luckrat upp jorden. En otroligt fin kväll att vara ute göra sina iakttagelser på ängarna, och det verkar bli sommar bums.

One thought on “Vilken armé?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *