Om ändå?

Kanske att det uppstod en skada i alla fall, i motorutrymmet igår? För i kväll har jag typ badat händerna i diesel i flera timmar… vilket i och för sig berodde på en “rutten” slang, som inte varit i kontakt med tryck från frontlastaren.

Sen har jag hämtat en höboll, med mina dieselluktande händer, och jag förstår inte hur det kan komma sig att jag tål min traktor, min King Cab, och att skvalpa omkring med sprutande diesel som blir kvar på händerna, men inte Polisens nya Volvo diesel…

En trolig orsak kan vara att jag själv tankar i Finland, och inte har rapsoljans dimma att inandas (tål inte ens att hantera rapsolja matlagning). Något åt det hållet trodde även verkmästaren i Pajala, när jag berättade om mina besvär. Han tankar själv också sitt diesel i Finland, eftersom han bedömer att den svenska dieseln är så “skitig” och sätter igen partikelfiltret på de nya bilarna.

Är det månne därför Volvo nu får “bakslag”? De äger väl de flesta OK Q8, där de flesta Volvo tankar?

http://www.svt.se/nyheter/sverige/volvos-robyn-reklam-far-baklaxa

Det var mina trötta tankar, som nu är på helt annat håll. Bl a undrar jag varför Finland å sin sida har slutat att sälja Etanol? Kan det vara skogsbolagen som vill ha energiskogen till annat, så att marknadspriset inte går upp för massaindustrin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *