Tilta fel

Som ni såg från i natt, så saknades en bild, och det var den här…

Ja, även vi var glada och kära hela kvällen, men… jag såg så “rund och go” ut, att jag inte ville sätta den bilden av mig, vilket jag gör nu, eftersom Markku ville att den också skulle med.

Bakis, det är inte bra för hjärnan… hm, för det höll på att gå riktigt illa igen när vi skulle ta lös frontlastaren från traktorn – den vek sig! Precis som då för några år sedan när jag plogade fel… men den här gången åt andra hållet. Markku trodde att det kunde vara spänning därifrån, men jag tror mer på mitt fel med skoptiltandet, tå i stället för häl. Hm, hm, men motorn pajade inte den här gången heller, bara fläkten som började ticka mot plåten. Stackars traktor, så naken den ser ut, och med mina snören som håller plåtar och strålkastare på plats… tvättas inför en dyr reparation, då även kraftuttagskopplingen gått…

Stackars Markku också, han började kapklyva ved när solen var som starkast, och här sist ser vi hur hans kraftuttag gått från min koppling. Vi var klara precis när Amppa kom hem från kvällsskiftet. D v s inte bara vi som jobbar och sliter på söndagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *