Indragen i ett krig?

Även idag fick Ryssland sig en känga, när knarkprofessorn från Uppsala berättade att det är KGB-agenter efter kalla kriget som spridit knarket ute i europa och världen. Ett NPS-knark som fungerar som en belöning för vanliga medborgare? D v s de som kallas “fattigare”, och inte kan belöna sig med kultur eller shopping t ex?

Professorn avslutade dock med mycket kloka ord, att det är upp till politikerna att få fram metoder som dämpar kick-hysterin i ungdomsåren, och att ge människorna möjlighet att aktivera hjärnans normala belöningssystem utan droger, typ som i Pajala, där kulturen och idrotten är ett starkt inslag i samhället, även för ungdomar.

Men, jag kan andå inte släppa det här med EU:s “krig” mot Ryssland, att man ignoerar dem helt i den gemensamma kampen mot knarket.

http://www.emcdda.europa.eu/topics/pods/controlling-new-psychoactive-substances

Tror man kanske att KGB lever kvar och håller på med knark, när man lämnade ryska europa helt vitt?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Europeiska_Ryssland

Åt andra hållet, så konstaterade jag och min konferensgranne från Boden, att även knarket är marknadspolitik, och kanske en kamp om vem som ska få in de stora pengarna i Amerika – läkemdelsbranschen med receptdroger, eller tobaksindustrin med legala marijuanacigaretter? Staterna har hur som helst ett stort intresse i det där, när det gäller folkhälsa och skattepengar!

Vad jag tycker om att legalisera haschet? Jag vet inte hur det påverkar människan eftersom jag aldrig har provat, men jag litar på professorn som sade att THC är jätte fraligt för hjärnan, och även hjärtat. Och den THC-halt som fanns på 70-talet i marijuanan som röktes, var mycket lägre än den är idag, och i de s k nätdrogerna finns det ännu mer – upp till 100 gånger mer!

Så, värnar du som jag om folkets (barnens) hälsa, så ska vi nog ta en titt i den här skriften http://www.pelleolsson.se/Artiklar/8-Myter-Om-Cannabis.pdf och även avstå från mediciner om vi absolut inte måste ta dem.

Och hur har jag då själv gjort idag? Jo, jag har aktiverat mitt belöningssystem genom att köpa mig ett par Dr Marten kängor – supersköna till mitt begynnande liktorn!

http://www.spartoo.se/Dr-Martens-1460-x2140.php

http://www.physio-pedia.com/Accessory_Navicular_Bone

Dessutom ska fötterna få ett skönt bad med granatäpple! Mmm….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *