Norge!

Aaah, vilken power! Han sjöng precis, den fredsbevarande glasmästaren från grannlandet. Hoppas han vinner.

Sitter här i mammas och pappas vardagsrum och tittar på Eurovisionsslagerfinalen, från finska tvåan, där de pratar finlandssvenska. Men, låtarna är textade på finska, så Markku får ut mer av den kanalen ändå. Det är lite märkligt att det slår över på finslandssvenska här, alltid när det är tävlingar och sånt. Annars är det ju vanligt, med finska.

Skönt, först laddade vi Nuffe- och Camperbatterier för i morgon, sen fixade vi min Saab, jag bytte däck, och Markku undersökte varför xenonljuset ibland lyser, men ibland inte. Men, till slut blev det ändå jag som fick fixa det, för hans händer rymdes inte in där! Det var själva kontakten som var glapp, eller slapp, så den lossnade helt, och när jag fick den på plats igen, så kilade han fast den med en bit cellplast. Ganska smart, för jag hade tänkt tejpa den.

Jaha, och sen blev det förståss bastu, med ett finskt bastu-kit. Och nu måste jag lämna rummet en stund, för jag håller på att värma pan-pizza åt oss. Mmmm… Och få se vem som vinner? Austria tror Markku.

Här är min “tro lista” efter att jag hört alla.

Frankrike, Sweiz, Sverige och Enlgand, utan inbördes ordning. Men, alla låter var bra, så det spelar ingen roll vem som vinner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *