Dubbel personlighet

Det var vad jag såg i Kalix. Först en lite försiktigt avvaktande attityd som sen gick över i ett lite fjäskigare trevligt försök att få med mig ut på lunch, och då utan den andre lillchefens närvaro… men sen vid närvaro 2+1 igen mitt i korridoren, så var blicken plötsligt svart och käken sammanbiten, när den överlägsna frågan kom flygande mot ansiktet: “Hur känns det idag, Mona?” – precis som om vi inte skulle ha setts eller pratats vid tidigare under morgonen!… Jo, tack, bara bra, svarade jag, och gick vidare dit jag skulle. Hm, märkligt beteende från en “chef”!

Så mycket mer hände inte där idag, om man bortser från att vi östra gränspoliser mot Finland ska ingå i ett EU-projekt, som jag själv analyserade ingår i en EU-mobilisering mot Putin, så att det inte går här som det gått i Ukraina.

Inte mig emot, för jag vill att Sverige ska vara självständigt, likaså Finland. I övrigt var den största farhågan mot sampatrullering , att lillebror kanske inte tål att storebror kommer in och hjälper, och omvänt sen det här med kravet på svenskt medborgarskap för polis i Sverige.

Ja, ja, men i det stora hela var det en riktigt trevlig dag! Många som jag tidigare uppfattat som surisar, var ovanligt glada, nästan så att ögonen tindrade med nytt liv – och det är ju kul! (det omvända stör mig inte så mycket, d v s att de som varit glada och dryga, var ovanligt tysta… d v s deras tur kanske?)

Jaha, och äntligen hittade jag ett bekant Pajala-namn som jag kan tänka mig att rösta på i EU-valet!

http://www.kuriren.nu/nknyheter/moderaterna-norrbottens-utveckling-7576282.aspx

Har funderat och funderat, men inte sett en enda reklamplansch någonstans – men rösta måste man! EU bestämmer mer än vi tror…

Så läs mer (t ex att han gillar Finnmix!) http://www.svt.se/nyheter/val2014/guide/kandidat/56085-roger_tuomas och sen följer även kompassen, ett test du kan göra inför EU-valet

(det är sällan det är den utpekade allt handlar om, så i stället för att gissa vem den dubbelfaceade lillchefen är bland pokerfacen, kan ni ju försöka känna empati med mig som måste skriva av mig, och på samma sätt gör ni med EU-valet, känner empati för någon – men i det fallet röstar ni!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *