Skatan och räven

Vaknade till fint väder, och när jag tittade ut såg jag en stor räv på ängen. Hm, tänkte jag först, att är det en lös hund som jag kanske måste vara beredd att skjuta om den attackerar fåren? Men nej, det var som sagt en stor räv, som fångade råttor medan skatan bakom björkarna såg på. Beredd att äta rester?

En hona närmade sig, de viftade på svansarna åt varandra, men hon vandrade vidare på sin egen väg, och råttjakten fortsatte sedan på varsitt håll utan närkontakt. Precis som jag och Markkusmiley

One thought on “Skatan och räven”

  1. Orkar inte skriva ett helt blogginlägg, men måste reflektera över “listig som en räv” – för nyss när jag gjorde kväll hos fåren, så raskade en räv förbi, och sen när jag stod hemma på trappan, hörde jag hur räven var i skogen och lät som ett får! Ja, den bräkte precis som ett får, liksom lockande på flocken… hm, trodde den kanske att det fanns lättlurade lamm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *