Tog slut

Skulle ännu byta till sommardäck på mammas bil, men kvällen kom emot min trötta kropp, och jag sade stopp. Fixat och donat in fårens ätande till storsalen inför klippningen och lamningen, perfekt innan regnet, men traktorn hann dock sjunka och göra spår ganska rejält i leran. Och sen när jag burit in 120 kg fodersäckar från Kingen, så var jag ganska så mör i diskarna.

Det är konstigt – allt är mycket tyngre när Markku inte här! Som igår, när vi tog lös de sprängda vagnsdäcken i skogen, så stånkade och stönade jag, och svetten pumpade, men han bara gjorde, och tog över så gott som allt. Skönt!

Men det som tar mest, är allt bilkörande i jobbet tycker jag, helst nattetid. Var en ny vända till Happis i helgen, fastän det skulle bli Övertorneå, och det är lite drygt med de dryga kilometrarna till slut. Trött i ögonen och mör i ryggen. Nå, det är ju tur att jag gillar att köra bil i alla fall, och att vi nu har fått oss bensinare – helt gudomligt!

Jämförde åt Markku med en metafor, att det känns som att ha ett torrt och rent sår som håller på att läka, jämfört med ett instängt sår som blivit inflammerat.

(Om jag gör avkall på något för att hinna med allt? Ja, t ex att jag dammsög i söndags, för att senast ha städat den 2 mars. Hur många dagars damm blir det? 27+29=56…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *