En sväng till Happis

Tjänsten kallade, och jag upptäckte att det inte bara är Sverige som är avlångt, utan även Tornedalen i sig! Där nere var åkrarna bara, och man eldade ute på en holme. Här har vi kvar snön, och skare om man är ute tidigt, vill säga…

Hm, nu har gränspinnen flugit totalt 4 gånger, varav de två senaste med Salomonpjäxor på… och idag med mycket stakning? Eller utvecklad spjutkastaraxel?

http://www.ryggochidrottskliniken.com/idrottsskador/

Pinnen hade nämligen blivit kvar på iskanten, några meter från den öppna strömfåran. Suck, suck, då vet jag vart de två föregående tog vägen…

Även här måste man skylla på Lantmäteriet, som glömt att ändra koordinaterna i kartan. Uppgifter till fastighetskartan, som många har i sina GPS och liknande, och den kan skapa just sådana här problem, enligt Metrias bestämda resonemang.

Nå, det är ju tur att jag fick ta hand om många markeringspinnar från Northlands Järnvägsprojekt som lades ner, så att jag inte blir ruinerad på kuppen. Och om vi stannar hos Northland, så tänkte jag här om dagen att det blir en värre katastrof i Pajalatrakten om gruvan skulle gå i sank – “Jaha, jobbar han också där?” frågade pappa, och konstaterade sen – “Alla jobbar där”!

En katastrof som inte bara skulle drabba enskilda människor, utan även samhället i stort. Men, man ska undvika att tänka katastroftankar i allmänhet, om man bortster från POSOM i synnerhet.

http://www.krisinformation.se/web/Pages/Page____11251.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *