Pausa ofta

Morgonsolen kommer upp i öst, och det är en ny dag idag.

Igår var det perfekt skare på morgonen, och jag var till ett annat ställe och kvistade bort det jag fällt. Där funderade jag att vad har jag lärt mig? Nybörjare som jag är. Jo, att man ska akta lår och tår, och ofta ta en kaffetår. Innan jag ens börjar såga, brukar jag ta en kaffepaus, likaså innan lastning. Det var där i den gamla skogsvagnen jag summerade mina erfarenheter; att inte sätta sågen mot låret, hur trött man än blir, och att inte vara för ivrig vid kvistandet, så att handlederna orkar med att hålla uppe svärdet ordentligt.

Som sagt, ännu en ny dag, och idag blir det att fälla några björkar där långt bakom tallen i fönstrets mitt. Skärtorsdag, och svärdet ska jobba. Jag önskar Er en glad Påsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *