Och less

Less i more!

Typ så känns det i kroppen på morgonen. Först vaknar jag och slår upp ögonen, för att känna att jag har ont i leder och ingen ork, att “idag orkar jag då ingenting tungt”. För att sen efter fruktost och morgonmeditation i gungstolen känna, att “ingenting kan stoppa mig idag”. Det är märkligt det där, och måste nog bero på åldern, att det tar ett tag att komma igång? Eller, har det med blodsockret att göra?

Ja, jag tror det, för igår åt jag en rejäl Thai-lunch, och sen bara ett par mackor på kvällen. Typ att jag hoppar över en måltid och flera mellanmål… när jag på dagen äter för “hela slanten”!

“Har man reaktiv hypoglykemi är ändring av kostvanor den viktigaste behandlingen. Kosten bör innehålla många sammansatta kolhydrater (potatis, ris, pasta och så vidare) och måltiderna bör intas oftare, men i mindre portioner (tre huvudmåltider och tre mellanmål) för att undvika alltför stora utsöndringar av insulin från bukspottkörteln.”

Soligt och fint idag också, så det blir nog att fara ut i skogen, samt på hemvägen kanske dra lite skidspår till hemkommande påskfirare. Så tänk på det alla skoterförare, att om ni ser något på isen som har två parallella streck – försök att undvika att köra på det! (även om det är en garant för att isen har hållit att köra sakta… förhoppningsvis!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *