Minst respekt i Aarea

Flera mil skoterpatrull, med tyskar, finländare mfl, ett rattfylleri, ett spår av överträdelse av gruvans förbudsområde, och när vi passerade min hemtrakt Aareavaara, så kryllade det av brottssspår! Sönderkörda tallar och spår i planteringar och skog där träden inte är 1,5 m över snötäcket, där det alltså är olagligt att köra. Märkligt, varför är det så mycket sånt här kring leden, men inte i de övriga byarna? Borde ju vara tvärtom….

Hm, jag får dåligt betyg… Och är lite mör i kroppen också. Men inte alls som tidigare år, och det är nog mycket tack vare att jag körde X-trim, en perfekt ledmaskin, i stället för Rave. Och om det är någon som hittar en plastbricka i silver, så är den min – den lossnade från hjälmvisiret, min egen hjälm – vad epa!

Var får du inte köra snöskoter?

På skogsmark med plant- och ungskog, om det inte är uppenbart att körningen kan ske utan risk för skada på skogen. Skogen ska ha en medelhöjd på 2 m över snötäcket för att det ska vara tillåtet att köra där.

På jordbruksmark, om det inte är uppenbart att körningen kan ske i utan risk för skada på marken.

Inom särskilda förbuds- och regleringsområden (Länsstyrelsen vet mer).

På barmark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *