Skoterdag

Lite kallt, men fint väder, och nu var det Markkus tur att få sig en sightseeing över gruvans närhet.

Vi började med att kika på dammområdet, som ligger på västra sidan om man kommer längs leden från Kaunisvaara. Pumphuset har Aareavaara bakom sig, och anledningen till att myren är vattenfylld under snön, är att Northland helt enkelt har pumpat ut vattnet dit. Trots hyfsat bra zoom, så ser jag dock inte om det är en pump som står framför ringarna?

Tur att det var hårt, typ skare, annars hade man kunnat sitta fast i vatten. Däremot var det lite problem med kylningen, och Markku fick dra på ibland och lämna mig, så han råkade nog komma lite för nära myrvallen. Hm, men det är inte så lätt att veta, om man inte läser Tornedalsbladet eller råkar se en enstaka liten förbudsskylt någonstans i något träd…

I Tapuli på en knobbe, så bytte vi skotrar också. Dels för att jag ville prova hans, dels för att han skulle få värma sig lite bakom Vikingens vindruta. Och alltid då och då ringer ju telefonen för en egenföretagare, men det är skönt att han är närvarande ändå, och inte bryr sig om jag ser ut som en “jätkä”.

Sen körde vi en sväng på isen, och tittade till mitt norra skifte. Och där gällde det att hålla sig i andras spår, vilket ledde till att kylningen fick ske med spade – samtidigt som jag passade på att ta ett foto för att varna för isarna när värmen slår till igen nästa helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *