Det känns ju lite tvärtom

Om man tittar på den här kartan, så förstår man kanske Putin lite bättre?

https://www.google.se/maps/place/Fiji/@-17.4624892,179.2583049,2z/data=!4m2!3m1!1s0x6e1990fd703cdc5d:0x9e9c319946ef5b93

Vi tänker som så, att vi ligger mellan USA och Ryssland, och att vi är mittpunkten i ett krig? Men om man ser till Ryssland, så har de ju USA även till öst om sig, mycket närmare. Så nog måste man väl ändå förstå om Putin blir lite putt om Sverige och Finland går med i Nato, eller Ukraina i för den delen i förlängning.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ryssland

För om man tittar på den här kartan över Ryssland, så ser i alla fall jag varför det är så viktigt för dem att hålla västflanken någotsånär neutral, d v s för att slippa vara rädd för en rallarsving! Försvaret torde behöva vara som starkast över Arktis och Canada? Och det kallaste kriget på Grönland, eftersom Danmark är med i Nato.

Så, jag tycker att vi andas ut nu. Och fokuserar på höstens val här i Sverige.

Hm, men när ska debatterna komma igång på riktigt? Det är bara lite finlir man ser, och det beror väl på att alla är så rädda att göra något fel, nu när motståndarna försöker spräcka hål på den tänkta laguppställningen? Fulspel bakom kulisserna, blir till fin demokrati den dagen vi röstar. Och än så länge är det väl mest psykologiska avrättningar som sker här hos oss, inga “riktiga” som t ex i Kabul.

Men var är Sossarna, de är så tyst från dem – i Kina?

http://www.socialdemokraterna.se/upload/webbforalla/eu/4.%20Olle%20Ludvigsson/Nya-tider-Nya-jobb/Seminarium-4/131104-Bakgrunds-PM-Kina.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=WfzYXN_MuwI

http://www.youtube.com/watch?v=WjPl2wkn30A

Översätt till “Din röst val 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *