Snökonst av en slump

Gjorde ett jack i plogkarmen för smältvattnet, och när jag tömde skopan så blev det ett ståtligt djur tycker jag. Enkel och snabb snökonst, och jag får väl se lite bättre i morgon… men jag känner redan dess magi, när den spejar mot norr…

“En ny ö i Fijji”… hm, det är inte små drömmar den har

http://www.svd.se/naringsliv/livsstil/lagg-vantarna-pa-en-egen-fiji-o_7720682.svd

och så här går det till?

http://www.svt.se/nyheter/varlden/tv-har-fods-en-ny-o

… magiskt, ur Moder Jord i modern tid!

I övrigt har jag väl inte så mycket att berätta. Fåren har fått sin nya höboll, hararna är mina hatobjekt när de gör hål, efter hål, efter hål, och så har jag varit till Markku igår. Han hade storstädat, men jag märkte ingen skillnad, annat än att fönstren var extra blanka.

Kollade mitt blodtryck, med tanke på att det skiljde så stort mellan vänster och höger sist. Nu var de exakt samma tryck i båda armarna – skönt!

Vad mer vet jag? Jo, att miljöpåverkan är stor. Vi är som helt olika människor här och där, och vi kommer till vår bästa rätt här, med lite ombytta roller där. Men det kanske inte är så konstigt, för vi träffades här, och det var den maktbalansen som blev kär?

Fighten i skogen… Och hur som helst, så blev jag nyss uppringd av en student som gjorde ett examensarbete, som skulle handla om virkesbranschen – hur jag som skogsägare vill bli bemött av virkesköpare?

Först och främst ska de ju vara intresserade av att köpa!

Hm, det ska bli intressant att se hans frågeställningar, och intressant att han inte såg någon kris i branschen, som jag hörde från annat håll. Att Sveaskog, som bara har massaved kvar, tar täten, sen följer SCA, och sågverken får börja tillverka limträbalkar… för att?

Det är djupare än så, viskar snöfiguren, innan den fryser, för att sen smälta bort… enligt uppdrag… EU?

http://www.paperprovince.com/2012/01/eurokrisen-slar-mot-skogsindustrin/

Kontroll.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Propositioner-och-skrivelser/Ny-lag-om-virkesmatning_H103177/?text=true

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *