Dödens huva vid min port

Seg efter nattpassen, men nöjd med dagen. Började med att köra skidspåret, och avslutade med att åka skidor i månskenet. Där emellan var jag och pappa ute med skoter för att kolla gallringar, och jag visade även gruvverksamheten som finns bakom berget, och smutsar ner min bil… (bilderna blir större nertill när man klickar)

Bra före, men man får akta sig för nivåskillnader. Skråade med Vikingen längs rågången, och vips så var jag fast klockan ett åt grannens sida. Det var bara att gräva en back-startbana och trampa, och sen tog pappa täten. Men även han körde fast, så att jag fick bogsera, och på hemvägen kastade Lynxen också omkull honom, på samma sätt som min härom dagen. Men han klagade inte, fastän höften hoppade ur led av smällen – en krutgubbe på 79 år!

Det är en halvmeter mer vatten i diket än det brukar sommartid, sade pappa, och högt var det även runt träden utanför dammbygget… så grundvattnet som Northland saknar – kanske har nått bäcken redan?! Ett par kilometer mot solen är nämligen ingen sträcka för vattnet på en kal vattenmyr… myrvatten från diket som redan tidigare färgat bäcken brun, förhoppningsvis utan gifter!

Ja, och det var ju tur att det bara var en svart huva jag hittade i morse, min egen, som blåst ned från balkongen… för jag ser en oljeshejk med turban i Moder Jords pratbubbla – apropå serier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *