Huh, huh, då var det gjort

Städat i omgångar, och totalt har det tagit 3 dagar! Inte konstigt att jag bävar varje gång jag tänker städa… men, jag städar tydligen fel!? Jag har stökigt och borde bara plocka och fixa samt dammsuga, men tydligen “storstädar” jag varje gång jag städar. Ja, det är väl därför golvet blänker, trots allt.

Mitt recept? Nu när jag är städproffs. Jo, det är faktiskt microfiber. Ska skriva mer om en stund, men nu måsta jag äta. Vår middag för idag, senhetsrekord! Men mmm, det blir hamburgare och strips.

Gott var det, och nu är jag proppmätt precis till läggdags. En händelserik dag, för jag har inte bara städat. Jag och Markku har fixat med fårens höbollsgaller, som jag böjt sig sönder, med alla knep som spännband, domkraft och slägga, till svets och kedjor – och nu är den bättre än innan den var ny!

Skidspårssladden är också fixad, för den var rostig och böjd, och så hade svetsskarvarana öppnat sig. Den fixade vi plan med hjälp av slägga och traktorns frontlastartryck. Ja, jag bakom spakarna, men sen lämnade jag Markku att svetsa, och for själv med skotern att kolla vad det är för marodörer som race:ar på planthyggena i berget.

Men sen fick jag alltså gå in för att skura efter dammtorkandet, och bära in mattorna, medan Markku fick fortsätta med roliga saker som att skotta tak och ploga gården…

När han kom in för att ta en tupplur, så var det äntligen min tur att gå ut. Hade att lyfta fram en ny höboll till fåren, och plogade lite med skopan, för att lämna äran att prova den nysvetsade slungan till pappa i morgon. Annars hade jag inte suttit här än heller… för tiden vill liksom inte räcka till!

Dagens teamwork har i alla fall gett vid handen att jag inte hade kommit på Markkus spännband eller pappas domkraft, men att de inte hade klarat sig så bra utan min känsla för vinklar och logiska tryckpunkter. Sen måste jag säga att jag är imponerad av Markkus svetsarbeten- det blir faktiskt fabrikssnyggt!

Nöjd. Och nu har jag bara gardiner, dukar och kläder kvar ute. Så det blir en 4:e dag… höll jag på att glömma bort. Sova kort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *