Varför ska man städa?

När det inte är “smutsigt”… känns det ju helt onödigt att städa, tänker bohemen jag i gungstolen där jag intager mitt morgonkaffe, och tittar ner mot golvet som ännu varken är dammsuget eller skurat… men blänker som bara den!

Ja, mitt städintresse avtog när mattorna var ute och piskade, och damm-vippandet inte ledde till det minsta moln av damm. Hm, hur kan det var så, att jag har så rent här inne, fastän det är SÅ stökigt?

Kan det vara så att en ensam människa med långsamma och lugna rörelser inte orsakar så mycket damm med sitt leverne? För det enda damm jag har, finns i sovrummet, där jag byter kläder. Annars är det höstrån och sånt i hallen, där jag har mina arbetskläder. Och där kan det lutka… allt från fårbajs, hösilage, till 2-takts skoteravgaser.

Men inte diesel, för det luktar inte, det bara känns! 70% av de som har liknande besvär som jag, är kvinnor, och därför gör man inget? Gnällkärringar… det är en billigare stämpel för samhället, i stället för att undersöka skillnader, som t ex fettandel i kroppen, om det rör sig om fettlösliga föroreningar?

Logiskt tänkande på bred front, men jag undrar vart radioreportern tog vägen, som först jagade mig med ljus och lykta, för att sen gå under jord… trots bekräftelse av mitt logiska tänkande! Dum som jag var, så svarade jag öppet och ärligt på alla hennes frågor, som i ett förhör…

Blåögd? Ja, det kan jag fortfarande vara, trots att jag försöker tänka konspirationsteorier… vilket jag börjat bli less på, för det förekommer i oändlighet. Därför ska jag tänka på annat, och fundera om jag någon gång känt mig som en man?

Förra sommaren när jag stod med min faster vid hennes stuga, så trampade hon plötsligt igenom i ett djupt hål i den underminerade marken, och jag råkade stå precis så nära, och stadigt, att jag kunde rädda henne från ett benbrott. Precis så som man ser i filmer, när mannen håller om en kvinna som kastat sig i famnen… och då kände jag mig hård och stabil som en torrfura, så det måste också vara min bild av en man?

Knapsu, det är en man som städar. Men har ni någon gång sett en torrfura städa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *